Een automobilist is woensdagavond op de A20 bijna in botsing gekomen met een drone. Het onbemande vliegtuigje dook in het pikkedonker ter hoogte van Schiedam plotseling op voor zijn auto. De chauffeur kon nog net op tijd uitwijken voor het gevaarte.

Politie

"Ik reed net vanaf Vlaardingen op de snelweg toen ik rode en groene lampjes aan zag komen", vertelde de bestuurder aan RTV Rijnmond. "Ik zag het ding van 50 tot 60 centimeter op me afkomen en kon net nog naar rechts uitwijken."

Politie

De automobilist verliet de snelweg en zag op een parkeerterrein een man staan die de drone bestuurde. Hij belde de politie en samen konden ze de eigenaar aanspreken.

Boete of waarschuwing?

Volgens de bestuurder heeft de man een proces-verbaal gekregen, maar is zijn drone niet in beslag genomen. Een politiewoordvoerder kon dat niet bevestigen en zei dat de man alleen een waarschuwing heeft gekregen. drone-phantom-vliegen-luchtdrone-phantom-vliegen-lucht

2 Reacties

  1. BonAerials

    Dat is dan toch weer typisch dat naast de dronebestuurder ook de dienders niet op de hoogte zijn van wat wel en niet mag met drones in NL. Er mist dus duidelijk voorlichting voor zowel de dronebestuurder als ook de politie... indien de kennis paraat was had de politie zeker een 2-tal overtredingen kunnen waarnemen_ 1) vliegen in het donker en 2) vliegen boven snelwegen. Het had heel anders kunnen aflopen... Een boete en inbeslagname van de drone was hier op z'n plaats Door dit soort acties komen de serieuze dronebestuurder weer in het kwaaie licht te staan en kan de regelgeving nog strenger worden... KEREL BEDANKT!!!

  2. Gabri

    Ik zie een mooie markt voor "Ik rem niet voor drones" stickers.

Plaats een reactie