DJI komt met goed nieuws voor DJI liefhebbers. Een aantal drones van DJI krijgen nieuwe features. Vanaf volgende week kunnen deze onbemande luchtvaartuigjes op de automatische piloot vliegen.

De IFA-beurs

Vanaf 7 september zijn er nieuwe functies mogelijk voor een aantal drones van DJI. Het gaat hier om de Phantom 3 Advanced, de Phantom 3 Professional en de Inspire 1. Dit heeft DJI bekend gemaakt op de IFA-beurs in Berlijn. De IFA-beurs, ook wel Internationale Funkausstellung Berlin genoemd, is de grootste consumentenelektronicabeurs in Europa. De beurs trekt jaarlijks zo'n 230.000 bezoekers, verdeeld over 6 dagen. De IFA-beurs vindt plaats in september en meer dan 1000 bedrijven toonden er dit jaar de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica. IFA-beurs-DJI-Phantom-2015-quadcopter-drone-IFA-beurs-DJI-Phantom-2015-quadcopter-drone-

Features

De hierboven benoemde drones zullen door middel van een update voorzien worden van een autopilot-functie. Deze autopilot-functie houdt in dat er drie nieuwe features op de drones zullen komen:

  • Waypoints
  • Point of Interest
  • Follow me
Waypoints Met waypoints kun je op voorhand al een route kiezen. Het voordeel van deze feature is dat je je volledig op de camera kunt richten. Aangezien de drone op automatische piloot vliegt hoef je je niet meer bezig te houden met de besturing van de drone, alleen van de camera. Point of Interest De naam zegt het in principe al. Met Point of Interest kan het onbemande luchtvaartuigje zich richten op één bepaald object. Zo kun je eenvoudig een object perfect en van diverse ooghoeken in beeld brengen. Follow me Volg me. Dat is de laatste toegevoegde feature. Het luchtvaartuigje houdt dan een vaste afstand/hoogte ten opzichte van de controller. Zo blijft de drone je constant volgen. De verbinding hiervan gaat via je smartphone. Deze functie komt echter alleen naar de Phantom-serie en niet naar de Inspire 1

2.7K

Als kers op de taart is er voor de DJI Phantom 3 Advance bestuurders nog een extra bonus; na de update is het mogelijk om in 2.7K (2704x1520) te filmen. Hiervoor was de best mogelijke resolutie 1080p. follow-me-drone-quadcopter-2015-DJI-phantomfollow-me-drone-quadcopter-2015-DJI-phantom

Autonome vlucht

Dit zijn allemaal vormen van features voor autonome vluchten. Het gevaarlijke aan autonome vluchten is dat het lastig in te schatten is of er mogelijke obstakels in de buurt zijn. Routes worden veelal via google maps uitgestippeld, maar er wordt geen rekening gehouden met mogelijke obstakels. Google maps is tevens niet altijd up-to-date, waardoor er onverwachte objecten op de route kunnen passeren, met mogelijke schade aan je drone tot gevolg. Het is dus verstandig om een autonome vlucht op bekend gebied uit te voeren, of een nieuwe route van te voren eerst goed te bestuderen.

5 Reacties

  1. martijn

    hier nog geen update gezien

  2. Jimmy

    7 september Martijn. Ik ben benieuwd! =D

  3. Erwin

    Point of interrest, dat is interresant! Nu maar hopen dat de visual motion tracking dusdanig goed werkt dat het heel veel moeite wegneemt om een (bewegend) object mooi midden in het frame te houden!

  4. M. Gerrits

    Update wel ontvangen, maar niets te zien van waypoints of point of interest features.... Enkel voor Apple gebruikers misschien???

  5. JanT

    In het artikel wordt gesproken over de datum 7 september 2015; nog heel even geduld, denk ik?

Plaats een reactie