Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Amerika, zijn drones minstens zo populair als in Nederland. De onbemande luchtvaartuigen worden dan ook voor veel doeleinden gebruikt, maar vanaf woensdag is dat er op scholen in Madison voor één doeleinde minder. Het filmen met een drone bij sport evenementen is sinds dien strikt verboden. Deze regel is ingesteld om de veiligheid van de sporters en het publiek te garanderen.

Ohio High School Athletic

Begin deze maand kondigde de Ohio High School Association nieuwe regels aan die drones boven de sportvelden verbieden. De regels zijn primair ontstaan uit veiligheidsoverwegingen. Wanneer een drone wordt geraakt door bijvoorbeeld een bal, dan kan een drone crashen en wordt ook het spel gehinderd.

Afschrikmiddel

Drones kunnen ook gebruikt worden om wedstrijden en trainingen te bestuderen vanuit de lucht. Dit kan ook gedaan worden door de concurrenten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het nieuwe beleid is voornamelijk een afschrikmiddel voor drone piloten, het helemaal voorkomen is nog erg moeilijk te handhaven.

Sport evenementen

Het nieuwe beleid moet de veiligheid van zowel de sporters als het publiek garanderen. De onbemande luchtvaartuigen zijn verboden tijdens wedstrijden, trainingen en andere sport activiteiten. drones-verbannen-bij-sportevenementen-op-scholen-in-madison-usa-2015drones-verbannen-bij-sportevenementen-op-scholen-in-madison-usa-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie