De FAA komt met vernieuwde regels. De oude regels uit 1981 stonden in contrast met regels die het Amerikaans Congres in 2012 had bepaald. De regels gaan voornamelijk over het besturen van onbemande luchtvaartuigen in de buurt van vliegvelden.

Uitdaging

Onbemande vliegtuigjes bezorgen de FAA veel uitdagingen. De Verenigde Staten heeft namelijk het meest complexe luchtruim van de hele wereld. Het is daarom af en toe erg lastig voor de FAA en de vliegtuiggemeenschap om alles in goede banen te leiden. De komst van drones heeft dit niet eenvoudiger gemaakt. Om alles soepel te laten verlopen is het nodig om zo nu en dan de regelgeving te veranderen. De FAA is nu met nieuwe regels gekomen omtrent het gebruik van modelvliegtuigjes omdat de vorige regels, geschreven in 1981, in conflict kwamen met de regels die het Amerikaans Congres geschreven had in de FAA Modernization and Reform Act of 2012.

Regelgeving

De vernieuwde regels die door de FAA zijn opgesteld worden hieronder benoemd:

  • Het luchtvaartuigje mag alleen gebruikt worden als hobby of voor recreatief gebruik.
  • Het onbemande vliegtuigje opereert in overeenstemming met gemeenschappelijke veiligheidsrichtlijnen.
  • Het vliegtuigje mag niet meer dan 25 kg wegen. Dit mag alleen als er op het ontwerp, de bouw, inspectie, vliegtest en het operationeel veiligheidsprogramma, een certificaat is toegekend door een CBO (Community-Based Organization). Een CBO is een non-profit organisatie die op lokale schaal werkt om het leven van de inwoners te verbeteren.
  • Het onbemande luchtvaartuigje opereert op een manier dat het niet in de weg komt van bemande luchtvaartuigen.
  • Indien er binnen 5 mijl van (ongeveer 8 km) van een vliegveld wordt gevlogen, moet de bestuurder van het modelvliegtuigje de vliegveldopereerder of de controle toren op de hoogte brengen van de vlucht met het modelvliegtuigje. Bestuurders van modelvliegtuigjes die vanuit een vaste locatie binnen 5 km van het vliegveld vliegen, moeten tot een wederzijdse overeenkomst komen met de vliegveldopereerder en de controle toren van het vliegveld.
regulationsregulations

Veiligheid

Deze richtlijnen zorgen ervoor dat bestuurders van modelvliegtuigen zich houden aan de Temporary Flight Destrictions (TFR). Dit houdt in dat ze zonder goedkeuring niet mogen vliegen in alle beperkte luchtverkeersgebieden en ze moeten op de hoogte zijn van de Notices to Airmen (NOTAMS). Tevens maken de richtlijnen duidelijk dat vluchten van onbemande luchtvaartuigjes die de veiligheid op welke manier dan ook in gevaar brengen, acties kunnen verwachten van de FAA.

0 Reacties

    Plaats een reactie