Op dit moment is het voor slechts een klein aantal mensen mogelijk om fraaie onderwaterbeelden te schieten. In de toekomst is dit eventueel mogelijk voor drone hobbyisten. Via Kickstarter is er een inzamelingscampagne gestart om voor financiering van de Trident, een onderwater drone, te zorgen. Dit apparaatje kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden.

De Trident

Het team dat achter de OpenROV robot zit is nu met een nieuwe concept gekomen; de Trident. De Trident is een drone die de functionaliteit van de OpenROV robot over moet nemen, en dus meteen geschikt is voor gebruik na het openen van de doos.

Kickstarter

Om het project van de grond te krijgen en uiteindelijk te gaan ontwikkelen is er echter wel een startkapitaal nodig. Er is nu al 535.259 dollar verzameld via de crowdfunding website Kickstarter, 10x zoveel als het uiteindelijke doel was, en er is zelfs nog meer dan een maand te gaan. trident-615x500-kickstartertrident-615x500-kickstarter

Doeleinden

De Trident is niet uitsluitend bedoeld voor hobbyisten, het kan tevens voor andere zaken een erg handige drone zijn. Voor zoekacties etc. kan dit onbemande zwemmende apparaat bijvoorbeeld ingezet worden. Op dit moment wordt dit voornamelijk gedaan door de duurdere onderwater ROV's (Remotely operated vehicle), echter is het team achter Trident er van overtuigd dat deze drone ook voor dit soort activiteiten ingezet kan worden.

Features

De Trident beschikt over een camera die compatibel is met een Oculus Rift. Een Oculus Rift is een virtual reality-bril die oorspronkelijk ontwikkeld is voor gamers. Ook Oculus heeft via Kickstarter geld ingezameld om deze bril te kunnen ontwikkelen. Oculus heeft via Kickstarter 2,4 miljoen dollar weten in te zamelen. Daarnaast beschikt de Trident over een diepte- en temperatuursensor. Daarnaast beschikt de drone over een HD camera Trident-drone-615x350Trident-drone-615x350

Prijs

1200 dollar, dat moet de drone uiteindelijk ongeveer gaan kosten, wat vergelijkbaar met soortgelijke ROV's, een redelijk bedrag is. Met deze prijs valt hij ongeveer in dezelfde prijscategorie als de zeer populaire hobbyisten drone-serie; de DJI Phantom. Op dit moment is via Kickstarter de goedkoopste early bird prijs 949 dollar, de rest is al gereserveerd.

0 Reacties

    Plaats een reactie