Op de stranden van het Australische staat New South Wales moeten drones gaan helpen om zwemmers en surfers beter te beschermen tegen haaien. De staat, waarin onder meer de stad Sydney ligt, investeert ruim 16 miljoen Australische dollars in nieuwe technologieën tegen haaiaanvallen.

Haaiaanvallen

Het afgelopen jaar zijn er al 13 mensen aangevallen door een haai in de omgeving van Sydney waarvan één met een dodelijke afloop. Daarmee is de staat New South Wales goed voor meer dan de helft van alle haaiaanvallen in Australië. In heel Australië zijn er dit jaar totaal 21 haaienaanvallen geregistreerd. In 2014 waren dit er slechts 11.

Inzet van drones

In februari maakte Australische reddingsorganisaties bekend drones in te willen zetten voor bescherming tegen haaiaanvallen. Drones kunnen over het water vliegen en drones gemakkelijk spotten. Op het strand in het Amerikaanse Noord-Carolina is de inzet van drones al succesvol gebleken. haai-drone-aanval-quadcopter-australie-new-south-wales-sydney-2015-dji-phantom-3-professionalhaai-drone-aanval-quadcopter-australie-new-south-wales-sydney-2015-dji-phantom-3-professional

Investeren

De staat New South Wales heeft bekend gemaakt 16 miljoen Australische dollars (ruim 10 miljoen euro) te investeren in nieuwe technologieën om drone aanvallen tegen te gaan. Naast drones investeren zij ook in 4G-luisterposten langs de kust. Ook wordt het SharkSmart-appproject verlengd. Haaien worden hierbij voorzien van een zender waardoor zij gevolgd kunnen worden via de SharkSmart-app.

Technologieën

Naast de 4G-luisterposten en drones wordt er ook geïnvesteerd in onderzoeken en testen van nieuwe methoden om haaiaanvallen te voorkomen, zoals netten in het water en slimme boeien met een sonar-detectiesysteem voor haaien. haai-drone-aanval-quadcopter-australie-new-south-wales-sydney-2015haai-drone-aanval-quadcopter-australie-new-south-wales-sydney-2015

0 Reacties

    Plaats een reactie