Drones hebben in Japan een slechte reputatie en sinds juli 2015 is het voor consumenten verboden om met de onbemande luchtvaartuigen te vliegen. Dit komt voornamelijk door het incident in april toen er een radioactief geladen drone landde op het huis van de minister in Japan. Het Japanse elektronica bedrijf RHOM Semiconductor heeft een manier gevonden om de drone technologie leuker en toegankelijker te maken. Een origami kraanvogel die echt kan vliegen.

ROHM Semiconductor

Het Japanse elektronica bedrijf ROHM Semiconductor heeft een papieren kraanvogel gepresenteerd op de vakbeurs Combined Exhibition of Advanced Technologies in Tokyo. Deze origami-stijl papieren kraanvogel kan vliegen dankzij een kleine Japanse uitvinding.

Kraanvogel

De kraanvogel is uitgerust met de microcomputer Lazurite Fly. Deze microcomputer is, volgens ontwikkelaar LAPIS, 90 procent efficiënter dan zijn concurrent Arduino. De afmeting van de microcomputer is te vergelijken met de grote van een SD kaart.

Vliegen

De onbemande kraanvogel wordt van afstand bestuurd met een remote controller. De drone maakt realistische bewegingen als een echte vogel. De papieren kraanvogel was een natuurlijke en iconische keuze voor Japan. origami-drone-kraanvogel-vliegen-tokyo-japan-rhom-semiconductor-3d-printen-2015origami-drone-kraanvogel-vliegen-tokyo-japan-rhom-semiconductor-3d-printen-2015

3D printen

Het skelet van de drone is gemaakt van nylon en is bewerkt met een 3D printer om het gedaante te maken. Met lagen van papier heeft hij zijn vorm gekregen. De drone weegt inclusief batterijen en sensoren slechts 31 gram. De lengte van de origami-vogel is 70cm.

Ontwikkeling

De makers werkten 3 maanden aan het design om het te maken wat hij vandaag de dag is. ROHM hoopt met dit ontwerp de aandacht te trekken van investeringsbedrijven en startups om samenwerkingen te starten. In de toekomst wordt het design beschikbaar gesteld aan het publiek en kunnen enthousiastelingen zelf een ontwerp maken.

Presentatie

In de onderstaande video is de origami drone te zien op de vakbeurs Combined Exhibition of Advanced Technologies in Tokyo. De drone vliegt hier tijdens de presentatie over de toeschouwers in de zaal.

0 Reacties

    Plaats een reactie