De drone van André Rieu is afgelopen weekend in Maastricht in beslag genomen. De drone werd gebruikt om filmopnames te maken van het concert op het Vrijthof. Rieu had geen toestemming om met de drone te vliegen.

Filmopnames

Afgelopen weekend nam de Politie Maastricht een drone in beslag die vloog bij het uitverkochte concert op het Vrijthof. Daar vloog de drone in de lucht boven de 12.000 bezoekers om filmopnames te maken.

Bewust

Na afloop van het concert bevestigde Pierre Rieu, zoon en vice-president van het productiebedrijf van André Rieu, dat zij de drone bewust lieten vliegen. Vooraf wisten zij dat het tegen de regels was en hebben bewust het risico genomen. "Gegokt en verloren, meer kan ik er niet van maken", verklaart Rieu.

Onverantwoord

De politie heeft de drone na afloop van het concert in beslag genomen met oog op de veiligheid. Daarnaast is het onverantwoord en verboden om zo'n toestel in de binnenstad boven een mensenmenigte te laten cirkelen.

Veilig

Rieu geeft aan dat er geen sprake is geweest van een gevaarlijke situatie. Zij hebben doelbewust niet boven het publiek gevlogen, maar hoofdzakelijk achter het podium en rond het Vrijthof.

Boete

Het is niet bekend wanneer Rieu zijn drone weer terug krijgt en hoe hoog de boete zal zijn voor het vliegen zonder toestemming en boven mensenmenigte.

Politie Maastricht neemt drone André Rieu in beslag

3 Reacties

  1. Jon

    Aangezien hij wist waar ie mee bezig was een flink hoge boete geven.

  2. J

    "De politie heeft de drone na afloop van het concert in beslag genomen met oog op de veiligheid. " Goed dat het na afloop was, als iedereen naar huis gaat.

  3. Vriendjesvanziggo

    Alle,drones verbieden, alle vrachtwagens in beslag nemen , Alle autos in beslag nemen, alle messen in beslag nemen, Alle mensen in beslag nemen,

Plaats een reactie