Burgemeester Yves de Boer van Werkendam wil dat de politie op veel grotere schaal drones inzetten voor het opsporen van wietplantages in De Biesbosch. Drones kunnen sneller en goedkoper ingezet worden dan politiehelikopters en om die reden ook vaker ingezet worden.

Wietplanten

In juli werden drie grote hennepvelden in De Biesbosch ontdekt. De velden in het Dordtse deel waren goed voor zo'n 1.000 volgroeide planten. Op verzoek van Staatsbosbeheer werden er ook foto's gemaakt van het Brabantse deel van De Biesbosch waar nog meer hennepvelden werden ontdekt. Een dag later weren er nog eens 1.457 planten gevonden op vier kleine hennepvelden.

Drones

De burgemeester van Werkendam, Yves de Boer, is bang dat moeilijk toegankelijke natuurgebieden als de Biesbosch een goed alternatief zijn voor het telen van wiet. Hij ziet daarom ook graag dat de politie vaker drones inzet voor het opsporen van deze wietplantages. Drones kunnen sneller en vaker ingezet worden en zijn veel goedkoper dan een politiehelikopter. Door vaker drones in te zetten wordt het voor wiettelers minder aantrekkelijk om in het wild planten te groeien.

Burgemeester Werkendam wil drones tegen wietteelt Biesbosch

0 Reacties

    Plaats een reactie