Het Nederlandse bedrijf Robin Radar Systems heeft een speciaal radar systeem ontwikkeld die drones tot negen kilometer afstand kan waarnemen. Het ministerie van Defensie gaat op een vliegbasis in Nederland nu tests uitvoeren met het radar systeem.

Radar systeem

Defensie wil over de mogelijkheid beschikken om ongewenste drones op te kunnen sporen. Het huidige radarsysteem is hier echter niet voor geschikt. Drones zijn te klein om waar te nemen. Het Elvira-systeem van Robin Radar Systems kan dit wel en weet daarnaast een onderscheid te maken tussen drones en vogels.

Drones

Het Elvira-systeem kan in een omtrek van negen kilometer grotere drones opmerken. De kleinere drones zijn in een omtrek van maximaal 3 kilometer zichtbaar. De technologie kan ook worden gebruikt bij festivals of andere grote evenementen. Naast het radar systeem kijkt Defensie nog naar een technologie om de drones ook daadwerkelijk uit de lucht te halen.

Defensie test radarsysteem om ongewenste drones op te sporen

Robin Radar Systems

Robin Radar Systems is in 2010 ontstaan uit het onderzoeksinstituut TNO. In eerste instantie ontwikkelde het bedrijf radarsystemen om vogels te detecteren, bijvoorbeeld in de buurt van vliegvelden. In 2016 won het Haagse bedrijf de tweede prijs bij de MKB Innovatie Top 100 georganiseerd door de Kamer van Koophandel.

0 Reacties

    Plaats een reactie